En annan – David Levithan

Rhiannon är 16 år och är sedan ett år tillsammans med Justin. En dag smiter de från skolan och har en helt underbar dejt på stranden. Nästa dag är Justin som förbytt, eller rättare sagt åter sitt gamla buttra jag. Vad var det som hände den där dagen och varför tycks Justin inte minnas något av världens bästa dejt? Det som sedan händer är mycket mindre fantasy än vad inledningen kan ge sken av utan snarare ett intressant tankeexperiment om vilka vi är och vari attraktion mellan två människor bor.

Det här är uppföljaren, eller snarare en variant på boken ‘Jag, En’ som jag uppmanar alla att läsa. Jag avundas er som ännu har den magiska läsupplevelsen framför er. Det här var ett kärt återseende med några av karaktärerna men ‘En annan’ faller till viss del på att jag hela tiden vet hur det kommer sluta (även om jag som har teflonminne inte minns hur ‘Jag, En’ slutade).

Jag gillar verkligen David Levithans böcker och kommer ibland på mig själv med att småle när jag läser dem och jag imponeras av hur smidigt och självklart både språket och historien hela tiden driver framåt. David utmanar våra uppfattningar om kön, genus, ras och sexualitet på ett beundransvärt sätt, helt fritt från pekpinnar. Betyget blir NNNN på min sexgradiga skala.

David Levithan, 2015, Gilla Böcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: