På andra sidan väggen – Shari Lapena

Mitt bokläsarår 2017 har börjat riktigt bra. Det här den femte boken i rad som jag tycker varit väldigt bra. Kul!

Anne och Marco är på middag hos goda grannarna Cynthia och Graham. Hemma sover deras sexmånadersbäbis Cora. De tittar till henne varje halvtimme och de har babywatchern med sig, men när de kommer hem från middagen är bäbisen borta. Vem har tagit lilla Cora och varför? Och framför allt: lever hon fortfarande?

Det här är en riktigt spännande historia a la Agatha Christie. Till en början är alla fromma små lamm med alibin men under ytan ruvar flera hemligheter. Berättelsen tar många och oväntade svängningar. Språket är rappt och det är spännande ända in i mål. Nu ska jag inte spojla något, men just slutet var min enda besvikelse.

Boken är skriven av ännu en debutant som tagit världen med storm och förutom ett välförtjänt globalt segertåg som bok ska den nu också bli film. Det är med varma rekommendationer jag ger boken NNNNN på min sexgradiga skala.

Shari Lapena, 2016, Louise Bäckelin förlag 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: