Eugen Kallmanns ögon – Håkan Nesser

Det är mitten på 90-talet och Leon lämnar Stockholm för att komma bort från minnet av den döda frun och försvinna dottern. Han flyttar till samhället K- i Norrlands inland där han börjar som högstadielärare på den tjänst som Eugen Kallmanns tidigare hade. Innan han, under möjligen mystiska omständigheter, dog i slutet av förra terminen. Här får vi, i varsina korta kapitel följa Leon, Ludmilla, Igor och Amanda som på ett snyggt sätt för historien framåt. Vad var det egentligen som hände Eugen? Och stämmer det att hans kunde se andra i ögonen och se vilka som var mördare?

Jag brukar tjata om detta, men Håkan Nesser är verkligen en riktigt bra författare. Det är lugnt, reflekterande och – trots att det inte händer så mycket – beroendeframkallande. Varje stund utan boken ville jag tillbaks till mina vänner och få veta hur det ska sluta.

Nesser levererar som vanligt och jag kan mycket varmt rekommendera denna pärla. Betyget blir NNNNN på min sexgradiga skala.

Håkan Nesser, 2016, Albert Bonniers förlag 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: