Glöm mig – Alex Schulman

Jag går rakt på sak: det här är en av de starkaste och viktigaste böcker jag läst på länge, så LÄS DEN! Det är en naken och ärlig bok om hur det var att växa upp i ett hem där mamman var alkoholist. Hur varma minnen blev ett ständigt tassande på tå och hur alla outtalat tar sig ann uppgiften att till döden dölja det som ingen får se. Och vilka livslånga sår som blir konsekvensen av ständiga svek och förtryckt hat.

Det är riktigt plågsamt att läsa. För första gången förstår jag vidden av hur alkohol kan förstöra barn och relationer. Just därför är det här en så viktig bok.

Jag är inget stort fan av personen Alex Schulman men han ska ha en stor eloge för sitt sätt att skriva. Det är ärligt, balanserat och vackert. Så läs och njut. Jag ger boken NNNNN på min sexgradiga skala.

Alex Schulman, 2016, Bookmark förlag 

En kommentar på “Glöm mig – Alex Schulman

Add yours

  1. Lyssnade på den som ljudbok. Vilken uppväxt, fy. Lätt att leva sig in i även om inte språket tilltalade mig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: