Britt-Marie var här – Fredrik Backman

Det här är historien om vad som hände Britt-Marie, den passivt aggressiva grannen i ‘Min mormor hälsar och säger förlåt’, efter just ‘Min mormor…’.

Det är kul att läsa denna ”spin-off” och jag fascineras ännu en gång av Fredrik Backmans fantastiska förmåga att slänga sig mellan ung och gammal och mellan man (‘En man som heter Ove’) och kvinna – och hela tiden åstadkomma levande karaktärer. Helt fantastiskt!

Än en gång blandas humor med livets allvar. Boken handlar om att våga förändra och träna att acceptera. Universella teman som jag aldrig tycks kunna läsa mig mätt på. Det här en fin historia, men en i mitt smak något för stor fokusering på fotboll och ett väl långdraget slut gör detta till Fredriks ”sämsta” bok hittills. Men NNNN är ändå ett mycket bra betyg och jag ser redan fram emot hans nästa bok.

Fredrik Backman, 2014, Partners in Stories  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: